Fundament og Filosofi:

stein hamre arkitektkontor som ble startet i 1984, er i dag et av norges ledende arkitektkontor.

Vi er nord norges største arkitektkontor og har base både i Mo i Rana, i Trondheim og på Leknes. Vi har vunnet priser og fått anerkjennelse i inn og utland for vår arkitektur.

Kontoret består av 18 sterke individer med ulike perspektiv og kompetanse, både arkitekter og ingeniører. Arbeidene er dynamiske og innovative og strekker seg fra møbelsdesign og småskalaprosjekter til storskala bygg og planer.

Arkitekturen har dype røtter i den skandinaviske moderne tradisjonen. Hver oppgave er unik, og formet med omtanke rettet mot program, folk (kunder og brukere), og lokaliteten. Og med en sterk ambisjon om å alltid lete etter den beste miljømessige løsningen

Priser:

-Architizers pris i kategorien Sustainable Architecture i 2016 for Øvre Forsland Kraftverk

-Byggeskikksprisen i Rana Kommune i 2016 for Bolig Fagereng

-Byggeskikksprisen i Rana Kommune i 2014 for Leilighetsbygget Oasen

Designkonkurranser:

stein hamre arkitektkontor har siden 2010 hatt som mål å delta regelmessig i arkitektfaglige konkurranser for å videreutvikle kompetansen på kontoret.
-I 2010 konkurrerte vi og lofotentreprenør med landets 4 ledende entreprenører og arkitekter på skolebygg (Kvadrat, NSW, vis-a-vis, og Arkitektstudio/LINK) om å få tegne og bygge Svolvær Barne og Ungdomsskole. Vi endte på en 2. plass med minst mulig margin.
-I 2011 vant stein hamre arkitektkontor as og Lofotentreprenør Statsbyggs nasjonale samspillkonkurranse om å få tegne Svolvær Politistasjon.


Historie:
stein hamre arkitektkontor as ble etablert i 1982 i Trondheim, i 1987 i Mo i Rana på Helgeland, og i 2008 åpnet vi kontor på Leknes i Lofoten. Hovedkontoret er i Mo i Rana.
Vårt primærmarked er i Nordland og i Trøndelag. Og våre største oppdragsgivere er stat, fylke, kommuner og større entreprenører. Men vi har også gleden av gode samarbeidspartnere blant private investorer og utbyggere.


Kompetanse:
stein hamre arkitektkontor as består av en solid tverrfaglighet med arkitekter, sivilingeniører innenfor arealplan og bygg samt fagfolk innenfor økonomi.

Tilsammen har vi bred kompetanse innenfor følgende felt:

Programmering og behovsanalyser
Prosjektering av komplekse og enkle program
Planarbeid; arealplanlegging / regulering
Rådgivning og kostnadsvurderinger
Prosjekteringsledelse og prosjektledelse
Søknader mot offentlige myndigheter
Prospekter / 3D-visualisering
Firmaet har sentral godkjenning i tiltaksklasse 3

Arkitektytelser og priser

© 2014 stein hamre arkitektkontor as - mail: - tlf: 75 12 69 50